Jahodová marmeláda s rebarborou

2014-05-17
  • Cena : 100,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 30m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 60m

Použité suroviny:

1,5 kg jahod, 0,5 kg rebarbory, 1 kg želírovacího cukru 2:1, kyselina citrónová nebo citrónová šťáva

Postup:

Jahody očistíme, umyjeme a vložíme do hrnce. Rebarboru zbavíme slupky tak, že ji stáhneme od krajů pomocí nože a pak ji nakrájíme na kousky široké asi 1 – 2 cm, které přidáme k jahodám, přisypeme cukr a promícháme. Ovoce zahříváme (vypustí šťávu), přivedeme k varu a povaříme, až je ovoce měkké (podle návodu uvedeném na cukru, většinou asi 10 – 15 minut). Horkou směs dochutíme kyselinou citrónovou nebo citrónovou šťávou a rozmixujeme pomocí ponorného mixéru podle své chuti, buď úplně do hladka nebo schválně necháme kousky ovoce. Ještě horkou směsí naplníme vymyté a vysušené skleničky, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháme zatuhnout. Takto necháme skleničky vychladnout do druhého dne.

Kategorie: Ingredience: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(3 / 5)

3 5 1
Ohodnotit recept

1 uživatelů ohodnotilo tento recept

2 097 views

Podobné recepty:
  • bezobrázku

    Jablkovo – mrkvová přesnídávka

  • jam-1106592_960_720

    Jablkový džem s ostružinami

  • jam-3627915_960_720

    Marmeláda melounová

  • jam-1375774_960_720

    Marmeláda jablkovo – hrušková se skořicí

  • noodle-2755889_960_720

    Uncle bens