Jahodová marmeláda s chilli papričkou
2018-10-21- Chod: Chuťovka
- Cena : 70
- Pro : 8
- Příprava : 10m
- Vaření : 20m
- Připraveno : 30m
Suroviny:
1 kg jahod
1 suchá chilli paprička
1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
1 kg cukr krupice nebo krystal
1 želírovací prostředek
trošku kyseliny citrónové
Postup:
Jahody vložíme do hrnce společně s nakrájenou chili papričkou a povaříme. Během vaření přidáme želírovací přípravek (u kterého si přečteme návod, neboť každý přípravek může mít jiný postup) se dvěma lžícemi cukru a povaříme do měkka za občasného zamíchání. Pak přisypeme zbytek cukru a trošku kyseliny citrónové a povaříme ještě pět minut. Marmeládu v hrnci rozmixujeme ponorným mixérem a plníme do zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, na pět minut otočíme dnem vzhůru.