Jahodová marmeláda

2015-06-11
  • Cena : 50,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 40m
  • Vaření : 5m
  • Připraveno : 45m

Suroviny:

1 kg jahod (očištěných a omytých)
1 želírovací cukr (Labela, Dr. Oetker)
kyselifna citronová

Postup:

Jahody vložíme do hrnce a rozmačkáme šťouchadlem na brambory, pomalu zahříváme, přidáme želírovací cukr, přivedeme k varu a podle návodu povaříme asi 3 až 5 minut. Ještě horké jahody rozmixujeme ponorným mixérem, ochutíme troškou kyseliny citrónové a horkou směs naléváme do vymytých a dobře vysušených skleniček, které zavíčkujeme. Skleničky otočíme na 5 až 10 minut dnem vzhůru, poté je necháme vychladnout.

Recipe Comments

Comment (1)

  1. posted by františek smékal on 7.6.2016

    jo super děláme ji mnoho let a ne jen z jahod

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

33 views

Podobné recepty:
  • jam-2444939_960_720

    Mirabelkový džem

  • DSC_0099

    Cuketová čalamáda

  • DSC_0015

    Pomazánka z cukety

  • jams-997593_960_720

    Dýňovo jablkový džem

  • pineapple-chunks-1375872_960_720

    Dýňový kompot s ananasovou příchutí