Jahodová marmeláda

2015-06-11
  • Cena : 50,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 40m
  • Vaření : 5m
  • Připraveno : 45m

Suroviny:

1 kg jahod (očištěných a omytých)
1 želírovací cukr (Labela, Dr. Oetker)
kyselifna citronová

Postup:

Jahody vložíme do hrnce a rozmačkáme šťouchadlem na brambory, pomalu zahříváme, přidáme želírovací cukr, přivedeme k varu a podle návodu povaříme asi 3 až 5 minut. Ještě horké jahody rozmixujeme ponorným mixérem, ochutíme troškou kyseliny citrónové a horkou směs naléváme do vymytých a dobře vysušených skleniček, které zavíčkujeme. Skleničky otočíme na 5 až 10 minut dnem vzhůru, poté je necháme vychladnout.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

Podobné recepty:
  • bezobrázku

    Pomazánka z cukety

  • jams-997593_960_720

    Dýňovo jablkový džem

  • pineapple-chunks-1375872_960_720

    Dýňový kompot s ananasovou příchutí

  • DSC_0014

    Topinková pomazánka

  • pear-1448906_960_720

    Hruškový kompot