Jahodová Charlotte
2014-05-10- Kuchyně: Francouzská kuchyně
- Chod: Chuťovka
- Cena : 100
- Pro : 8
- Příprava : 20m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 20m
Použité suroviny:
1/2 litru mléka, 2 tvarohy (1/2 kg), 10 dkg másla, 2 žloutky, 1 sáček mleté želatiny (asi 3 dkg), 1 sklenka mletého cukru, 1/2 kg čerstvých jahod
Postup:
Do kastrolu nalijeme 2 dcl mléka, vsypeme želatinu a za stálého míchání zahříváme, až se želatina rozpustí (nesmí se vařit). Do mixéru nalijeme mléko se želatinou, zbylé mléko, cukr, tvaroh, žloutky, změklé máslo a třetinu jahod a rozmixujeme do hladké hmoty. Směs nalijeme do dortové formy a poklademe další třetinou jahod nakrájených na plátky. Vložíme do ledničky a necháme ztuhnout. Před podáváním zdobíme šlehačkou a zbylými jahodami.