Jahodová Charlotte

2014-05-10
  • Cena : 100
  • Pro : 8
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 20m

Použité suroviny:

1/2 litru mléka, 2 tvarohy (1/2 kg), 10 dkg másla, 2 žloutky, 1 sáček mleté želatiny (asi 3 dkg), 1 sklenka mletého cukru, 1/2 kg čerstvých jahod

Postup:

Do kastrolu nalijeme 2 dcl mléka, vsypeme želatinu a za stálého míchání zahříváme, až se želatina rozpustí (nesmí se vařit). Do mixéru nalijeme mléko se želatinou, zbylé mléko, cukr, tvaroh, žloutky, změklé máslo a třetinu jahod a rozmixujeme do hladké hmoty. Směs nalijeme do dortové formy a poklademe další třetinou jahod nakrájených na plátky. Vložíme do ledničky a necháme ztuhnout. Před podáváním zdobíme šlehačkou a zbylými jahodami.

Kategorie: Ingredience: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnotit recept

1 uživatelů ohodnotilo tento recept

824 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (5)

    Tvarožník

  • stažený soubor (3)

    Panna cotta s lotuskami

  • stažený soubor (8) (1)

    Trojbarevný dezert s jablíčky

  • stažený soubor

    Mrkvový dort s bílou čokoládou a sušenými malinami

  • stažený soubor

    Švédský mandlový dort