Jablkový koláč s tvarohem
2014-07-04- Chod: Chuťovka
- Cena : 120,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 20m
- Vaření : 35m
- Připraveno : 55m
Použité suroviny:
Těsto: 40 dkg polohrubé mouky, 20 dkg másla (Hery), 10 dkg cukr moučka, 3 žloutky, 3 lžíce bílého jogurtu, 1/2 kypřícího prášku do pečiva
Náplň: 1 kg jablek, 2 měkké tvarohy (50 dkg), 1 pudinkový prášek s vanilkovou příchutí, 10 dkg cukr krupice, 3 bílky, podle chuti rozinky a ořechy
Postup:
Smícháme mouku, máslo, cukr, žloutky, jogurt a prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Větší polovinu těsta rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech, menší polovinu těsta dáme ztuhnout do ledničky. Náplň si připravíme tak, že smícháme nastrouhaná jablka s tvarohem, pudinkovým práškem, cukrem, rozinkami a nasekanými ořechy a do toho jemně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Náplň rozložíme na vrstvu těsta na plechu. Na vrstvu jablek nastrouháme na hrubém struhadle zbylé těsto z ledničky. Upečeme ve středně vyhřáté toubě.