Jablkový džem s ostružinami

2018-09-29
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Suroviny:

500g jablek
500g ostružin
1 kg cukru krupice
1 balíček želírovacího prostředku

Postup:

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na měsíčky a vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody a povaříme téměř do měkka, pak přidáme ostružiny. Během vaření přidáme želírovací přípravek (u kterého si přečteme návod, neboť každý přípravek může mít jiný postup) se dvěma lžícemi cukru a povaříme do měkka za občasného zamíchání. Pak přisypeme zbytek cukru a povaříme ještě pět minut. Džem můžeme rozmixovat ponorným mixérem a plníme do zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, na pět minut otočíme dnem vzhůru.

Kategorie: Ingredience: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

118 views

Podobné recepty:
  • bezobrázku

    Jablkovo – mrkvová přesnídávka

  • jam-3627915_960_720

    Marmeláda melounová

  • jam-1375774_960_720

    Marmeláda jablkovo – hrušková se skořicí

  • noodle-2755889_960_720

    Uncle bens

  • jam-2444939_960_720

    Mirabelkový džem