Jablkový džem s ostružinami
2018-09-29- Chod: Chuťovka
- Příprava : 0m
- Vaření : 0m
- Připraveno : 0m
Suroviny:
500g jablek
500g ostružin
1 kg cukru krupice
1 balíček želírovacího prostředku
Postup:
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na měsíčky a vložíme do hrnce, podlijeme troškou vody a povaříme téměř do měkka, pak přidáme ostružiny. Během vaření přidáme želírovací přípravek (u kterého si přečteme návod, neboť každý přípravek může mít jiný postup) se dvěma lžícemi cukru a povaříme do měkka za občasného zamíchání. Pak přisypeme zbytek cukru a povaříme ještě pět minut. Džem můžeme rozmixovat ponorným mixérem a plníme do zavařovacích sklenic, zavíčkujeme, na pět minut otočíme dnem vzhůru.