Jablková buchta
2017-02-07- Chod: Chuťovka
- Cena : 70,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 20m
- Vaření : 40m
- Připraveno : 60m
Suroviny:
Těsto:
300 g hladké mouky
½ kostky másla nebo hery
½ sáčku kypřícího prášku do pečiva
1 žloutek
1 dcl mléka
70 g cukru
Jablková náplň:
1 kg jablek
1 hrst drcených ořechů
cukr krupice podle chuti
hrst strouhaného kokosu
skořice mletá
Postup:
Do mísy vložíme všechny ingredience potřebné na těsto a vypracujeme tuhé těsto, které rozdělíme na dvě poloviny, necháme je v ledničce odpočinout.
Mezitím si nastrouháme okrájená jablka.
Na vymazaný a vysypaný plech nejprve nastrouháme jednu polovinu těsta, na ni rozložíme nastrouhaná jablka, která zaprášíme kokosem, ořechy, skořicí a cukrem a nahoru nastrouháme druhou polovinu těsta. Upečeme v předem vyhřáté troubě při asi 150 až 180 st. C po dobu 30 až 40 minut.