Hruškový kompot

2015-10-09
  • Cena : 40,-Kč
  • Pro : 6
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 20m
  • Připraveno : 40m

Potřebujeme:

hrušky

Nálev:

1 l vody
250 g cukru krupice
kyselina citrónová

Postup:

Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na čtvrtinky, ihned je vložíme do vody okyselené kyselinou citrónovou, aby nezhnědly. Měkčí plody naskládáme rovnou do sklenic, tvrdší hrušky povaříme v oslazené vodě asi 5 až 10 minut, naskládáme do zavařovacích sklenic, zalijeme nálevem připraveným z vody, cukru a trošky kyseliny citrónové, zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 80 – 90 stupňů Celsia po dobu 20 až 30 minut.

Kategorie: Ingredience: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

9 views

Podobné recepty:
  • jam-2444939_960_720

    Mirabelkový džem

  • DSC_0099

    Cuketová čalamáda

  • DSC_0015

    Pomazánka z cukety

  • jams-997593_960_720

    Dýňovo jablkový džem

  • pineapple-chunks-1375872_960_720

    Dýňový kompot s ananasovou příchutí