Hruškový kompot
2015-10-09- Chod: Chuťovka
- Cena : 40,-Kč
- Pro : 6
- Příprava : 20m
- Vaření : 20m
- Připraveno : 40m
Potřebujeme:
hrušky
Nálev:
1 l vody
250 g cukru krupice
kyselina citrónová
Postup:
Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na čtvrtinky, ihned je vložíme do vody okyselené kyselinou citrónovou, aby nezhnědly. Měkčí plody naskládáme rovnou do sklenic, tvrdší hrušky povaříme v oslazené vodě asi 5 až 10 minut, naskládáme do zavařovacích sklenic, zalijeme nálevem připraveným z vody, cukru a trošky kyseliny citrónové, zavíčkujeme a sterilujeme při teplotě 80 – 90 stupňů Celsia po dobu 20 až 30 minut.