Hrachová polévka recept

2014-09-14
  • Cena : 30,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 40m
  • Připraveno : 55m

Použité suroviny:

20 dkg hrachu, trochu kořenové zeleniny (může být i mražená), 3 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce másla nebo sádla nebo oleje (jak je kdo zvyklý), kostka masoxu (nebo polévkové koření), špetka majoránky a pepře, lžička bazalky

Postup:

Hrách namočíme nejlépe den předem. Druhý den přidáme bazalku a hrách uvaříme v téže vodě téměř do měkka. Přidáme kostku masoxu a zeleninu nakrájenou na kostičky a ještě chvíli povaříme do měkka. Mezitím si připravíme jíšku – v hrnci rozehřejeme tuk, přidáme mouku, zasmažíme, zalijeme horkou vodou a za stálého míchání povaříme. Jíšku přidáme do polévky a dochutíme prolisovaným česnekem, špetkou majoránky a pepře.Nakonec můžeme dochutit lžicí šťávy z citronu nebo troškou octu.

Použité koření:

majoránka

pepř mletý černý

bazalka

Další vhodné koření:

polévkové koření

saturejka

pepř bílý mletý

zeleninová směs

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

206 views

Podobné recepty:
  • DSC_0020

    Zeleninový boršč

  • DSC_0015 (2)

    Boršč

  • DSC_0050

    Hrášková polévka

  • pumpkin-607729_960_720

    Dýňová polévka se smetanou

  • soup-pot-1090137_960_720

    Zeleninová polévka po francouzsku