Hraběnčiny řezy

2015-10-24
  • Cena : 80,-Kč
  • Pro : 8
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 50m

Potřebné suroviny:

500 g hladké mouky
1 máslo nebo hera
4 žloutky
90 g cukr moučka
1 kypřící prášek do pečiva

Nádivka:

jablka (asi 1 kg)
cukr krupice podle chuti
skořice mletá
vlasské ořechy a rozinky podle chuti
4 bílky

Postup:

Z mouky, másla, žloutků, cukr moučky a prášku do pečiva vytvoříme tuhé těsto, které rozdělíme na dva díly, jeden bude v poměru 2/3 a druhý 1/3, necháme odpočinout v ledničce.
Mezitím si na hrubém struhadle nastrouhéme oloupaná jablka, smícháme je s rozinkami, ořechy.
Na plech vyložený pečícím papírem nastrouháme na hrubém struhadle větší díl těsta, na něj rozložíme jablkovou směs, kteoru zaprášíme skořicí, na ni rozprostřeme z bílků ušlehaný tuhý sníh smíchaný s cukrem a nahoru nastrouháme druhý díl těsta. Pečeme v předehřáté troubě při 160 až 180 st. C po dobu cca 30 minut.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

561 views

Podobné recepty:
  • blur-1869227_960_720

    Hrníčkový tvarohový dort

  • gugelhupf-2842827_960_720

    Hrušková bábovka

  • raisin-snails-1647495_960_720

    Jablkové šneky se skořicí

  • DSC_0085

    Linecký koláč

  • cake-2758073_960_720

    Drobenkový koláč s tvarohem