Hovězí guláš recept

2014-05-31
  • Cena : 120,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 1:10 h
  • Připraveno : 1:30 h

Použité suroviny:

50 dkg hovězího masa (nelépe z kližky nebo pravého hovězího z krku), 2 velké cibule, 2 lžičky sladké papriky, 1 kostka hovězího bujónu, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky majoránky, 1 lžíce hladké mouky, sůl a pepř, 1 plátek staršího chleba, polévkové koření, sádlo

Postup:

Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme sladkou paprikou a za stálého míchání podusíme, až maso vypustí šťávu. Pak necháme šťávu vysmahnout a zaprášíme moukou, nepatrně osolíme, opepříme, necháme zapražit, stále mícháme. Pak zalijeme přiměřeným množstvím vody, vložíme hovězí bujón, prolisovaný česnek, majoránku, přikryjeme pokličkou a povaříme, až je maso měkké.Zahustíme rozdrobeným chlebem, ještě krátce povaříme, je-li třeba, dochutíme polévkovým kořením.

Vhodná příloha: houskový knelík, čerstvý chléb nebo pečivo

Použité koření:

majoránka

polévkové koření

paprika sladká

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnotit recept

1 uživatelů ohodnotilo tento recept

256 views

Podobné recepty:
  • goulash-1696569_960_720

    Pivní guláš

  • goulash-505666_960_720

    Námořnický pikantní guláš

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš

  • DSC_0032

    Sójový guláš

  • kuřecí

    Minutkový guláš