Himaláje

2014-10-09
  • Cena : 80,-Kč
  • Příprava : 10m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 40m

Potřebné suroviny:

Těsto: 2 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, špetka soli

Tvarohová náplň: 3 měkké tvarohy, 1 vejce, 1 hrnek mléka, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek cukr moučka, 1 sáček pudinku s vanilkovou příchutí (vše smícháme dohromady)

Na zdobení: čokoláda na vaření, 50 g ztuženého tuku (např. Iva nebo Omega)

Postup:

Vejce rozšleháme s cukrem, pak přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao a špetku soli, přilijeme mléko a olej a vymícháme v řidší těsto. Polovinu tmavého těsta vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, na to rozložíme tvarohovou náplň a zalijeme druhou polovinou tmavého těsta. Upečeme v předehřáté troubě. Po vychladnutí pomažeme čokoládovou polevou, kterou připravíme tak, že v kastrolu v horké vodní lázni smícháme čokoládu s tukem do polevy. (Tato buchta je vynikající hned, ale ještě lepší je ještě druhý den.) Buchta je zdobená čokoládovými lupínky (nemusí být).

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 195 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (4)

    Rychlá jablková buchta

  • strawberry-1263088_960_720

    Jahodová roláda z bílků

  • stažený soubor (8)

    Míša řezy z cukety

  • stažený soubor (6)

    Tvarohový koláč s rebarborou a kaštanovou kaší

  • stažený soubor

    Bábovka s goji