Himaláje
2014-10-09- Chod: Chuťovka
- Cena : 80,-Kč
- Příprava : 10m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 40m
Potřebné suroviny:
Těsto: 2 vejce, 1 hrnek cukru krupice, 2 hrnky hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, špetka soli
Tvarohová náplň: 3 měkké tvarohy, 1 vejce, 1 hrnek mléka, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek cukr moučka, 1 sáček pudinku s vanilkovou příchutí (vše smícháme dohromady)
Na zdobení: čokoláda na vaření, 50 g ztuženého tuku (např. Iva nebo Omega)
Postup:
Vejce rozšleháme s cukrem, pak přidáme mouku, prášek do pečiva, kakao a špetku soli, přilijeme mléko a olej a vymícháme v řidší těsto. Polovinu tmavého těsta vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, na to rozložíme tvarohovou náplň a zalijeme druhou polovinou tmavého těsta. Upečeme v předehřáté troubě. Po vychladnutí pomažeme čokoládovou polevou, kterou připravíme tak, že v kastrolu v horké vodní lázni smícháme čokoládu s tukem do polevy. (Tato buchta je vynikající hned, ale ještě lepší je ještě druhý den.) Buchta je zdobená čokoládovými lupínky (nemusí být).