Frankfurtské plátky

2016-08-31
  • Cena : 80,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 10m
  • Vaření : 50m
  • Připraveno : 60m

Použité suroviny:

4 hovězí plátky
cibule
2 lžíce hladké mouky
kelímek zakysané smetany
stroužek česneku
2 lžičky sladké papriky
sůl a pepř
1/2 kostky masoxu nebo lžička polévkového koření

Postup:

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme. Na rozpáleném oleji v tlakovém hrnci zpěníme drobně nakrájenou cibuli, vložíme připravené plátky masa a osmahneme je z obou stran. Přilijeme trochu vody, přidáme masox, prolisovaný česnek, sladkou papriku a dusíme až do změknutí masa (asi 45 minut). Maso vytáhneme, vařící šťávu zahustíme moukou rozkvedlanou v trošce vody, přidáme smetanu a krátce povaříme. Podle chuti dosolíme, opepříme. Před dokončením můžeme přidat na kolečka nakrájený párek. Omáčku vlijeme k plátkům masa.

Vhodná příloha: houskový knedlík, rýže, těstoviny, brambory

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 202 views

Podobné recepty:
  • goulash-2872112_960_720

    Nudličky s cibulí

  • beef-693307_960_720

    Pekingské maso

  • meat-1031092_960_720

    Burgundské hovězí kostky

  • abstract-1239043_960_720

    Sicilské roštěnky

  • roulades-321140_960_720

    Śpanělský ptáček