Dušené hlávkové zelí
2015-11-06- Chod: Oběd
- Cena : 25,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 50m
Potřebné suroviny:
1 menší hlávka bílého zelí
2 cibule
1 větší brambor
1/2 lžičky kmínu
1 lžička soli
2 – 4 lžíce cukr krupice
3 lžíce oleje (nebo sádla)
1 lžíce octa
2 stroužky česneku
Postup:
Zelí nakrouháme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby zelí bylo ponořeno (voda bude těsně nad hladinou zelí), přidáme kmín, osolíme a vaříme do měkka (asi 30 minut). Mezitím oloupanou a drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém oleji do měkka. Slupky zbavený brambor nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme k němu prolisovaný česnek a vše za stálého míchání nalijeme k zelí. Těsně před koncem vaření vmícháme osmaženou cibuli s cukrem, dochutíme octem.
Podáváme s knedlíkem a pečeným masem.