Dušené hlávkové zelí

2015-11-06
  • Cena : 25,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 50m

Potřebné suroviny:

1 menší hlávka bílého zelí
2 cibule
1 větší brambor
1/2 lžičky kmínu
1 lžička soli
2 – 4 lžíce cukr krupice
3 lžíce oleje (nebo sádla)
1 lžíce octa
2 stroužky česneku

Postup:

Zelí nakrouháme, vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby zelí bylo ponořeno (voda bude těsně nad hladinou zelí), přidáme kmín, osolíme a vaříme do měkka (asi 30 minut). Mezitím oloupanou a drobně nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém oleji do měkka. Slupky zbavený brambor nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme k němu prolisovaný česnek a vše za stálého míchání nalijeme k zelí. Těsně před koncem vaření vmícháme osmaženou cibuli s cukrem, dochutíme octem.
Podáváme s knedlíkem a pečeným masem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 390 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (4)

    Dýňové rizoto

  • stažený soubor (9) (1)

    Dýňové placičky

  • stažený soubor (9)

    Ratatouille

  • stažený soubor

    Cuketa na plechu

  • potato-pancakes-544701_960_720

    Vločkové placky se sýrem