Dunajské vlny

2015-07-04
  • Cena : 100,-Kč
  • Pro : 10
  • Příprava : 30m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 60m

Suroviny:

Těsto:

250 g másla
200 g cukru krupice
5 vajec
350 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
3 lžíce kakaa

Pudinková náplň:

100 g cukru krupice
250 g másla
400 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
šťáva z citrónu

1 sklenice třešní

Čokoládová poleva:
čokoláda na vaření (použili jsme nugátovou)
60 g ztuženého tuku

Postup:

Těsto připravíme tak, že umícháme změklé máslo s cukrem ručním šlehačem do pěny, postupně přidáme vejce a vyšleháme do hladkého krému, do kterého nasypeme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na poloviny, do jedné přidáme kakao. Světlé těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, na něj rozetřeme tmavé těsto a uhladíme. Okapané třešně rovnoměrně rozložíme na těsto, plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 160 st. C asi 30 minut.
Mezitím si připravíme pudinkovou náplň tak, že uvaříme pudink podle návodu s cukrem, za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo utřeme a opatrně vmícháme do pudinku, přidáme šťávu z citrónu a vymícháme do krému. Tímto pudinkovým krémem potřeme koláč a uložíme do lednice.
Ve vodní lázni rozpustíme v kastrolu čokoládu se ztuženým tukem a umícháme do polevy, kterou natřeme na koláč a necháme ztuhnout.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

1 155 views

Podobné recepty:
  • stažený soubor (4)

    Rychlá jablková buchta

  • strawberry-1263088_960_720

    Jahodová roláda z bílků

  • stažený soubor (8)

    Míša řezy z cukety

  • stažený soubor (6)

    Tvarohový koláč s rebarborou a kaštanovou kaší

  • stažený soubor

    Bábovka s goji