Dunajské vlny
2015-07-04- Chod: Chuťovka
- Cena : 100,-Kč
- Pro : 10
- Příprava : 30m
- Vaření : 30m
- Připraveno : 60m
Suroviny:
Těsto:
250 g másla
200 g cukru krupice
5 vajec
350 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
Pudinková náplň:
100 g cukru krupice
250 g másla
400 ml mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
šťáva z citrónu
1 sklenice třešní
Čokoládová poleva:
čokoláda na vaření (použili jsme nugátovou)
60 g ztuženého tuku
Postup:
Těsto připravíme tak, že umícháme změklé máslo s cukrem ručním šlehačem do pěny, postupně přidáme vejce a vyšleháme do hladkého krému, do kterého nasypeme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na poloviny, do jedné přidáme kakao. Světlé těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, na něj rozetřeme tmavé těsto a uhladíme. Okapané třešně rovnoměrně rozložíme na těsto, plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 160 st. C asi 30 minut.
Mezitím si připravíme pudinkovou náplň tak, že uvaříme pudink podle návodu s cukrem, za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo utřeme a opatrně vmícháme do pudinku, přidáme šťávu z citrónu a vymícháme do krému. Tímto pudinkovým krémem potřeme koláč a uložíme do lednice.
Ve vodní lázni rozpustíme v kastrolu čokoládu se ztuženým tukem a umícháme do polevy, kterou natřeme na koláč a necháme ztuhnout.