Dršťková polévka z hlívy ústřičné

2014-05-28
  • Cena : 50,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 15m
  • Vaření : 25m
  • Připraveno : 40m

Použité suroviny:

hlíva ústřičná (asi 400 g), 1 lžíce hladké mouky, kostka bujónu, 1,5 lžičky mleté papriky, 1 lžička majoránky, 3 lžíce oleje, polévkové koření, stroužek česneku

Postup:

Hlívu nakrájíme na menší kousky a vložíme je do hrnce do rozehřátého oleje, přidáme papriku a za občasného míchání chvilku orestujeme. Zalijeme vodou (přibližně 1 l), přidáme bujón a majoránku a vaříme asi 20 minut. Do vařící polévky přilijeme mouku rozkvedlanou v trošce vody a ještě povaříme, dochutíme prolisovaným česnekem a polévkovým kořením.

Podáváme s pečivem.

Kategorie: , Ingredience:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

580 views

Podobné recepty:
  • couscous-salad-2921898_960_720

    Jáhly s restovanou zeleninou

  • DSC_0020

    Zeleninový boršč

  • DSC_0015 (2)

    Boršč

  • DSC_0299

    Řízky z hřibů

  • DSC_0050

    Hrášková polévka