Domácí hamburgery

2016-01-28
  • Cena : 80,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 20m
  • Připraveno : 40m

Suroviny:

Masové placky:

300 g mletého masa (nejlépe mix z vepřového a hovězího)
1 vejce
sůl a pepř
bylinky sušené (např. bylinkové máslo)
trochu strouhanky na zahuštění

hlávkový salát (nebo pekingský)
cibule
okurka sterilovaná
sýr plátkový
rajče

housky hamburgerové
hořčice
kečup
tatarská omáčka

Postup:

Mleté maso smícháme s vajíčkem, bylinkami, osolíme a opepříme a zahustíme trouchou strouhanky. Tvoříme placky, které po obou stranách opečeme na pánvi na oleji.
Mezitím si připravíme housky tak, že je rozkrojíme na polovinu, spodní díl pomažeme hořčicí a kečupem, poklademe nakrájenými kolečky cibule, okurky a hlávkovým salátem, na to rozložíme horké masové placky, které ještě poklademe plátkem sýra (měl by se roztopit). Nahoru rozložíme rajče a přiklopíme druhou půlkou housky pomazanou tatarskou omáčkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

Podobné recepty:
  • meatballs-1189263_960_720

    Pikantní mleté řízky

  • konigsberg-996123_960_720

    Smažené kuličky s omáčkou

  • albondigas-628290_960_720

    Masové kuličky s pirátskou směsí

  • crepes-3457_960_720

    Boloňské palačinky s masem

  • květákové placiřky

    Dietní karbanátky