Cikánský guláš

2014-08-26
  • Příprava : 0m
  • Vaření : 0m
  • Připraveno : 0m

Použité suroviny:

50 dkg vepřového nebo hovězího masa na guláš, 4 větší brambory, 2 cibule, 2 sterilované okurky, sádlo, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžička gulášové koření, pepř mletý, špetka majoránky, špetka mletého kmínu, sůl, 1/2 kostky masoxu nebo lžička polévkového koření

Postup:

Na sádle zpěníme v tlakovém hrnci drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky, mletou papriku a mouku a za občasného míchání osmahneme (asi 10 minut). Přidáme masox nebo polévkové koření a za občasného přilévání horké vody vaříme asi 30 minut, téměř až do změknutí masa. Přisypeme na kostky nakrájené brambory i okurky, kečup, majoránku, kmín, gulášové koření a vaříme ještě asi 15 minut, až jsou nejen maso ale i brambory měkké. Dochutíme pepřem a solí. Na talíři zdobímenakrájenou cibulí.

Vhodná příloha: čerstvé pečivo, houskový knedlík

Použité koření:

paprika sladká

gulášové koření

majoránka

pepř černý mletý

kmín mletý

polévkové koření

Další vhodné koření:

paprika lahůdková

paprika uzená

pepř bílý mletý

kmín drcený

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

266 views

Podobné recepty:
  • goulash-1696569_960_720

    Pivní guláš

  • goulash-505666_960_720

    Námořnický pikantní guláš

  • soup-959821_960_720

    Houbový guláš

  • DSC_0032

    Sójový guláš

  • kuřecí

    Minutkový guláš