Buchta s jablky

2017-10-23
  • Cena : 60
  • Pro : 8
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 50m

Suroviny:

2 vejce
200 g cukr krupice
75 g hery nebo másla
2 lžíce kakaa
300 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
200 ml mléka
1 lžička skořice mletá
5 jablek (oloupaných a nakrájených na kostičky)
hrst vlašských drcených ořechů

Na polevu: 40 g másla, 2 lžíce rumu

Postup:

Nejpre smícháme vejce s cukrem pomocí elektrického šlehače, vmícháme změklé máslo a kakao, poté přimícháme mluku s práškem do pečiva, skořicí a kakaem, nakonec vmícháme mléko. Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a povrch zasypeme jablky nakrájenými na kostičky a ořechy, které zatlačíme do těsta. Pečeme při asi 150 st. C. Po upečení ještě horké zalijeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem, buchta tak získá punčovou příchuť.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

111 views

Podobné recepty:
  • chocolate-19724_960_720

    Banánový koláč na plech

  • DSC_0041 (2)

    Pařížské kostky

  • DSC_0025

    Bílkové řezy

  • cake-596918_960_720

    Rakouská bábovka

  • pies-1090058_960_720

    Tvarohové koblížky