Bramborový paprikáš
2014-10-20- Kuchyně: Maďarská kuchyně
- Chod: Večeře
- Cena : 35,-Kč
- Pro : 4
- Příprava : 20m
- Vaření : 25m
- Připraveno : 45m
Použité suroviny:
75 dkg brambor, 2 cibule, 2 zelené papriky, 3 rajčata, 1 lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky gulášového koření, trošku kmínu, sůl a pepř, olej
Postup:
Na rozehřátém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme ji sladkou paprikou, přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, na nudličky nakrájené papriky a na rajčata na kostky, za stálého míchání krátce orestujeme. Pak směs zalijeme přiměřeným množstvím vody, přidáme prolisovaný česnek, bujón, kmín, gulášové koření a povaříme asi 20 minut. Nakonec dochutíme pepřem a solí.
Použité koření: