Bramboračka

2015-11-06
  • Cena : 30,-Kč
  • Pro : 4
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 30m
  • Připraveno : 50m

Suroviny:

2 hrsti sušených hub
2 lžíce tuku
2 lžíce hladké mouky
4 velké brambory
1 mrkev
1 petržel
půlka celeru
1 lžička drcené majoránky
stroužek česneku
kmín
sůl, pepř

Postup:

Sušené houby dáme do misky, zalijeme je vroucí vodou a necháme změknout. Mezitím ve velkém polévkovém hrnci rozehřejeme sádlo a opražíme na něm mouku na jíšku. Když zavoní, zalijeme 2 – 3 litry vody a rozmícháme do hladka. Přidáme změklé houby i s vodou, pokrájené brambory, nakrájenou mrkev, petržel, na kostičky nakrájený celer. Promícháme a přidáme majoránku, česnek a kmín. Vaříme asi půl hodiny. Nakonec polévku osolíme a opepříme.

Ingredients

  • 2 hrsti sušených hub 2 lžíce tuku 2 lžíce hladké mouky 4 velké brambory 1 mrkev 1 petržel půlka celeru 1 lžička drcené majoránky stroužek česneku kmín sůl, pepř

Method

Step 1

Sušené houby dáme do misky, zalijeme je vroucí vodou a necháme změknout. Mezitím ve velkém polévkovém hrnci rozehřejeme sádlo a opražíme na něm mouku na jíšku. Když zavoní, zalijeme 2 – 3 litry vody a rozmícháme do hladka. Přidáme změklé houby i s vodou, pokrájené brambory, nakrájenou mrkev, petržel, na kostičky nakrájený celer. Promícháme a přidáme majoránku, česnek a kmín. Vaříme asi tři čtvrtě hodiny. Nakonec polévku osolíme a opepříme.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(4 / 5)

4 5 1
Ohodnotit recept

1 uživatelů ohodnotilo tento recept

618 views

Podobné recepty:
  • soup-2845552_960_720

    Rychlá čočková polévka

  • food-993502_960_720

    Hovězí polévka s nudlemi

  • soup-4381589_960_720

    Provensálská polévka se zeleninou

  • DSC_0020

    Zeleninový boršč

  • DSC_0015 (2)

    Boršč