Boršč

2018-01-20
  • Cena : 150
  • Pro : 8
  • Příprava : 20m
  • Vaření : 60m
  • Připraveno : 1:20 h

Použité suroviny:

50 dkg hovězího libového masa (nejlépe zadního)
40 dkg hlávkového zelí
20 dkg nakládané červené řepy
6 středních brambor
20 dkg kořenové zeleniny
3 rajčata
cibule
2 dl zakysané smetany
lžíce másla
2 bobkové listy
2 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
lžička sladké mleté papriky
špetka pepře, sůl
bujón (nebo polévkové koření)

Postup:

Nejprve uvaříme maso doměkka a vyjmeme ho. Kořenovou zeleninu nakrájíme nebo nastrouháme na nudličky, osmahneme na másle, zaprášíme moukou a přidáme do vzniklého vařícího masového vývaru, do něhož jsme přidali masox. K tomuto přidáme na kostky nakrájené brambory, nahrubo nastrouhané nebo nakrájené zelí, červenou řepu, bobkový list, mletou sladkou papriku a pepř mletý a vaříme doměkka. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí nebo polévkovým kořením. Přidáme na kostky nakrájené maso, na kostky nakrájená oloupaná rajčata a ještě krátce povaříme. Při podávání přelijeme každou porci lžicí zakysané smetany. Podáváme s čerstvým pečivem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnotit recept

0 uživatelů ohodnotilo tento recept

275 views

Podobné recepty:
  • DSC_0020

    Zeleninový boršč

  • DSC_0050

    Hrášková polévka

  • pumpkin-607729_960_720

    Dýňová polévka se smetanou

  • soup-pot-1090137_960_720

    Zeleninová polévka po francouzsku

  • pumpkin-soup-508772_960_720

    Pivní polévka