Třešně podporují hubnutí

By : | 0 Comments | On : Květen 20, 2017 | Category : Nezařazené, Zajímavé články

cherries-793762_960_720

Třešně jsou jedny z nejoblíbenějších druhů ovoce, navíc mají blahodárný vliv na náš organismus. Patří mezi peckoviny, bývají různě zbarvené od světle růžové až po tmavě červenou. Jsou významným zdrojem vitamínů a minerálů, obsahují hořčík, železo, jód, zinek, vápník, fosfor, křemík, z vitamínů je nejvíce zastoupen betakaroten, vitamín C, vitamín E a vitamín B. Jejich dužnina obsahuje více než 80 % vody.

Léčivé účinky:

– Čistí krev, ledviny a játra
– Podporují vylučování
– Napomáhají v léčbě cukrovky
– Působí jako antioxidanty
– Napomáhají růstu kostí a zubů
– Chrání tělo proti paradontóze a artritidě
– Působí protizánětlivě
– Příznivě působí na onemocnění štítné žlázy
– Podporují hubnutí

Použítí v kuchyni:

Nejlépe si pochutnáme na třešních v syrovém stavu. Třešně dále zavařujeme jako kompot, zpracováváme jako marmeládu, můžeme je zamrazit pro pozdější využití. Z třešní pečeme vynikající koláče nebo třešňovou bublaninu. Třešně využíváme pro výropbu alkoholických i nealkoholických nápojů.

Pozor: Po konzumaci třešní nepijme vodu ani jiné nápoje, abychom si nezpůsobili zažívací problémy. Je to způsobeno tím, že třešně při kontaktu s vodou podléhají rychlému kvašení.

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *