Olivy a olivový olej

By : | 0 Comments | On : Květen 27, 2016 | Category : Nezařazené, Zajímavé články

olive-oil-968657_960_720

Olivy patří mezi nejzdravější suroviny na světě. Dnes se pěstují nejen ve Středomořských zemích, ale po celém světě. Nemusíme si olivového oleje užívat pouze během svých dovolených v zahraničí, na našem trhu jsou olivový olej a olivy běžně dostupné.

Léčivé účinky:

– obsahují důležité vitamíny A, D, E a K
– obsahují vápník, hořčík, draslík a železo.
– jsou bohaté na nenasycené tuky (až 70%).
– snižují hladinu cholesterolu,
– jsou prevencí kardiovaskulárních nemocí
– podporují průchodnost cév a žil
– napomáhá vylučování pro své projímavé účinky
– jsou zdrojem vlákniny

Zevní použití:

– vyživuje vlasy
– zklidňuje pleť po opalování
– chrání pleť před mrazem
– léčí ekzémy

Olivy zelené, fialové a černé:

Podle zralosti oliv rozlišujeme olivy zelené, fialové nebo černé. Nejprve jsou olivy barvy zelené, během zrání se pak jejich zelená barva mění na fialovou a úplně zralé olivy jsou pak barvy černé. Pro naše zdraví jsou však všechny prospěšné. Nejzdravější z olivových olejů je olej extra panenský, neboť obsahuje nejvíce prospěšných látek.

Doporučuje se sníst 7 oliv denně.

Share This Post!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *