Plněné ořechy recept (+)
Použité suroviny:
Těsto: 270 g hladké mouky, 150 g cukr moučka, 200 g másla, 100 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, strouhaná citrónová kůra
Krém: 200 g másla, 150 g cukr moučka, 70 g mletých ořechů, 2 lžíce rumu, 2 lžíce kakaa
Na zdobení: lískové ořechy dovnitř a mletý cukr na obalování, čokoládová poleva
Postup:
Smícháme hladkou mouku, cukr, rozměklé máslo, ořechy, vejce a citrónovou kůru a vypracujeme hladké těsto, kterým naplníme vymazané formičky na ořechy a vložíme do mírně vyhřáté trouby a upečeme. Po vychladnutí je vyklepneme z formičky. Mezitím si připravíme krém smícháním všech ingrediencí (do změklého másla vmícháme cukr, ořechy, kakao a nakonec rum). Ořechy tvoříme tak, že krémem naplníme půlku a přiklopíme druhou půlkou ořechu, doprostřed můžeme vložit lískové jádro. Nakonec hotové ořechy můžeme obalit v mletém cukru nebo zdobit čokoládovou polevou.