Linecké dortíčky
2019-11-07- Cena : 100
- Pro : 10
- Příprava : 50m
- Vaření : 15m
- Připraveno : 1:5 h
Použité suroviny:
500 g hladké mouky
280 g másla
150 g mletého cukru
3 žloutky
vanilkový cukr
citrónová kůra
Na zdobení:
– bílá čokoládová poleva, marcipánové květinky, bílé kuličky
Postup:
Mouku smícháme s máslem, cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem a nastrouhanou citrónovou kůrou a vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odpočinout v ledničce nejlépe do druhého dne. Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme kolečka tří velikostí, která rozložíme na vymazaný plech a upečeme v mírně vyhřáté troubě. Po vychladnutí kolečka slepujeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou a tvoříme tak poschoďové dortíky. Zdobíme marcipánovými květinkami, které jsme si vykrojili z růžově zabarvaného marcipánu, a bílými kuličkami zakoupenými jako zdobení v obchodě.